Nyári szentföldi zarándoklat 2017. július 17-25.

poszter Szentföld 2017 nyáriFerences Zarándoklat a Szentföldre  fiatalos lendülettel
2017. július 17-25 (9 nap, 8 éjszaka)

A Magyarországi Ferences Rendtartomány Szentföldi Komisszariátusa, együttműködve a CROTBIC CENTER utazási irodával, a fenti időpontban zarándoklatot szervez a Szentföldre.

Elszállásolásunk Laviban (KKL camping), valamint Jeruzsálem óvárosában, a Ferenceseknél lesz, reggeli+vacsora ellátással. Így sokkal több idő jut elmélyülésre és a szent helyek meglátogatására. Ezen felül komolyabb betekintést nyerhetünk az ottani atyák életébe és munkájába, még közelebb kerülve az Üdvözítő szoros követésének ferences lelkületéhez. Az utazás repülővel történik (El-Al légitársaság) Budapestről Tel Aviv-ba, a szent helyeket pedig ottani autóbusszal fogjuk meglátogatni. Kérjük, hogy hálózsákot, valamint tisztálkodási felszerelést ki-ki legyen kedves magával hozni.

A zarándoklat költsége 270 ezer Ft. Ebből az előleg 30 ezer Ft. Ezen felül számítani kell helyi költségekre.

Az összeg tartalmazza: a repülőjegy árát az illetékekkel, a szállást reggeli + vacsorával, az ottani autóbusz-közlekedést, valamint az idegenvezetést.               Az összeg nem tartalmazza: a belépőket, a borravalókat, a taxi közlekedést, és a parkolási díjakat.

Kérjük, hogy biztosítását az utazás idejére ki-ki személyesen legyen kedves intézni.
Személyes kérdést a commissariatus@gmail.com e-mail címre írt levél útján, vagy a +36 20 519 8936 számú telefonon tehetnek fel.

 

TERVEZETT PROGRAM:

Július 17. Hétfő. Megérkezés a kora délutáni órákban Tel Avivba, utazás a szállásra: Lavi.

Július 18. Kedd. Kána, Nazareth, Haifa, Akkó Szállás: Lavi

Július 19.  Szerda. Genázáret-tó körüli szent helyek:Nyolc Boldogság-hegye, Tabgha, Kafarnaum (mise 11), Tábor-hegye Szállás: Lavi

Július 20.  Csütörtök. Caesarea, Joppe, tevegelés a Negev-sivatagban Szállás: Kfar HaNokdim

Július 21. Péntek. Hajnalban felmászunk Masszadára napfelkeltét nézni a Holt tenger felett, fürdés a Holt- tengerben, Ainon: keresztelés helye, Jerikó Szállás: Jeruzsálem, Ferencesek.

Július 22.  Szombat. Jeruzsálem Óvárosa:  Elszenderülés temploma, Utolsó vacsora terme, Siratófal, Via Dolorosa (keresztút végzése). Szállás: Jeruzsálem

Július 23. Vasárnap. Olajfák hegye: Getsemani kert, Agonia Bazilika, Bethania, Betfagé, Dávid városa,.

Július 24. Hétfő., Betlehem Ein Karem: Keresztelő Szent János Szülőhelye, Vizitáció Temploma, Szent János pusztája.

Július 26. Kedd. Gabbata, Izrael Múzeum, Emmausz, indulás a repülőtérre. Érkezés Budapestre 23 órakor.