ZARÁNDOKLAT MOSZKVÁBA, SZENTPÉTERVÁRRA ÉS A VALAAM-SZIGETRE, 2018. JÚLIUS 18-26. (9 nap, 8 éjszaka)

A tavalyi oroszországi utazásunk sikerén felbátorodva idén ismét megszervezzük oroszországi zarándokutunkat. Utunk során olyan helyeket szeretnénk felkeresni Moszkvában és Szentpéterváron, amelyekre a kommunizmus idején nem volt, és ma is ritkán adódik lehetőség. Példaként álljon itt az a sok templom és kolostor, amiket jó esetben nem romboltak le, ám látogatásukra még sem nyílt lehetőség. Ezek közül szeretnénk néhányat felkeresni és felújított fényükben megcsodálni. Természetesen nem hagyhatók ki a közismert nevezetességek sem. A Tretyakov-képtárat, és természetesen Moszkva főbb nevezetességeit művészettörténész és teológus vezetővel keresnénk fel. Újdonság, hogy a Ladoga-tón lévő csodálatos, sokak által nem ismert Valaam szigetre is elzarándokolnánk, ahol a kommunizmus után megújult, 15. századi kolostorokat látogatnánk meg.  Tervezett programunkban tehát lehetőség szerint a legfontosabb nevezetességeket megnéznék.  A www.szentfold.com honlapon található kitöltött jelentkezési lap alapján tudjuk a jelentkezőket felvenni az utasok névsorába.

 

A tervezett program:

Július 18. szerda: Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren 10. 30-kor. Érkezés Moszkvába, a Seremetyevói repülőtérre. Elhelyezkedés a szállodában. Séta a Vörös téren. Szállás Moszkvában, az “Izmailovo Delta” szállodában (Metro:                       Partizanskaya).

Július 19. csütörtök:  Kreml, Oruzsejnaya palata. Lubjanka.

Július 20. péntek:Csodatévő Szent Gergely Templom. Tretyakov képtár. Moszkvai       kolostorok meglátogatása: Kitaj-gorod.

Július 21. szombat: Szergijev Poszad (Zagorszk)

Július 22. vasárnap: Reggeli után indulás a “Sapsan” nevű gyorsvonattal Szentpétervárra. Autóbuszos városnézés: Nyevszkij proszpekt, Kazányi Székesegyház, Admiralitás, Palota-tér., Sztrelka … stb. Szentmise. Hajóra szállás: Indulás Valaam-szigetre

Július 23. hétfő: Valaam-sziget kolostorai a Ladoga-tón. Este hajóra szállás, indulás      vissza Szentpétervárra.

Július 24. kedd: Ermitázs, “Alexandr-Nyevszkij” Lavra (hírességek sírjai),                       Puskin múzeum. Hajókirándulás Szentpétervár csatornáin.

Július 25. szerda: Petrodvorec: Kastély és a kastély-park a szökőkutakkal,               Péter-Pál Erőd.

Július 26. csütörtök: Indulás a kora reggeli órákban a repülőtérre. Érkezés délelőtt Bécsbe.

Költségek:

A részvételi díj 495 ezer forint volna, amiben benne foglaltatik a repülőjegy, vízum, szállás, autóbusz közlekedés, idegenvezetés, vonatjegy Szentpétervárra.

Ezen felül számítani kell helyben fizetendő helyi költségekre (borravalók, metró, bizonyos belépők, autóbusz Bécsből).

Kérem szépen, hogy az utasbiztosítást ki-ki maga intézze. Segítséget ehhez nagyon szívesen adok. A vízummal kapcsolatos információkat a jelentkezőkkel személyesen fogom közölni.

Jelentkezés: commissariatus@gmail.com, Tel.: +36 30 613 60 98